GeriPasta Tarifleri Balkabaklı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabaklı pasta tarifi

Balkabaklı pasta tarifi

Daha önce balkabaklı pasta yemediyseniz, mutlaka denemelisiniz! Çok şık bir görünüme sahip bu pasta hem çok hafif hem de çok lezzetli. Misafirlerinize ikram ettiğiniz takdirde övgüleri toplamanıza kesin gözüyle baktığımız bu pasta özel günlerde menünüzden eksik olmayacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Alt tabanı için:

  • 2 paket bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağı

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Çekilmiş ceviz

Balkabaklı pasta tarifi Nasıl yapılır?

Yayvan bir tencereye temizlenip ve dilimlenmiş bal kabağını alın ve üzerine şekeri serpin. 3-4 saat bekletip kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamış bal kabaklarını sıcakken çatalla ezip püre haline getirin.

Bisküviyi robottan geçirerek un haline getirip orta boy kelepçeli bir kalıba alın. Tereyağını eritip bisküvilerle yoğurun ve kalıbın tabanına elinizle iyice bastırarak yayın. İyice donması için dolaba kaldırın.

Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alınca vanilya ve tereyağını ekleyip muhallebiyi çırpın. Muhallebi sıcakken dolaptaki bisküvinin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinin üzerine balkabağı püresini yayın. Üzerine dövülmüş cevizi serpin.

En az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.