Balkabaklı Brüksel lahanası tarifi
Tek başına tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinin yanında da servis edebileceğiniz bir tarif.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram balkabağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 500 gram Brüksel lahanası
- 2 limonun suyu
- Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
- 1 çay bardağı pekan cevizi
Balkabaklı Brüksel lahanası tarifi Nasıl yapılır?
Balkabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin. Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.