GeriÇorba Tarifleri Balık çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balık çorbası tarifi

Balık çorbası tarifi

Bazen başlı başına bir öğün bazense güzel bir yemeğin başlangıcıdır çorba. İçinizi ısıtacak, hem sağlıklı hem de doyurucu çorbalar hazırlamak istiyorsanız haydi mutfağa.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kefal ya da levrek
  • 2 soğan
  • 1 havuç
  • 2 kaşık kırık pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu

Balık çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları soyup temizleyin ve dört beş parça olacak şekilde bölün. Bir tencereye atıp, içine bölünmüş soğan, havuç, patates, sarımsak ve maydanozu ekleyip, üzerine limon suyunu koyun ve 5-6 bardak su koyup 45 dakika pişirin.

Daha sonra ateşten alıp suyunu süzün. İçine yıkadığınız pirinçleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Limonlu terbiyenizi hazırlayıp, ılıtarak çorbaya ekleyin.

Kaselere alın ve üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis edin.