Bakla tarator tarifi
Havuç taratoru bilmeyeniniz yoktur ama bu tarifi ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Denizli'ye özgü bakla tarator yemeklerinizin yanında iyi bir aperitif olabilir. Eğer siz de yeni tatlar arıyorsanız yapımı çok kolay olan bu tarif tam size göre. İşte bakla taratorun tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram taze bakla
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
Bakla tarator tarifi Nasıl yapılır?
Baklaları temizleyip yıkayın ve doğrayın.
Bir tencerede tuzlu suda haşlayın.
Piştikten sonra süzün ve boş bir kaba alın.
Ayrı bir tavada yağı kızdırın.
Soğanları yemeklik doğrayıp içine atın ve kavurun.
Kavurduğunuz soğanın içine salça ve kırmızıbiber koyun.
Ocağın altını kapatıp, içine maydanoz ve dereotu ilave edin.
Bir tabakta yoğurdu sarımsakla birlikte ezin.
Tavada kavrulan soğan, salça karışımı ile birleştirin.
En son yoğurtlu salçalı bu karışımı sos olarak baklanın üzerine dökün.
Ilık olarak servis yapın, afiyet olsun...