GeriÇorba Tarifleri Bakla çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla çorbası tarifi

Bakla çorbası tarifi

Oldukça besleyici ve doyurucu olan bakla, daha çok zeytinyağlı tariflerde kullanılır ama mercimek gibi çorbası da yapılıyor. Bolu mutfağına özgü bakla çorbası, tam da farklı yemek arayanlar için... Misafir sofralarınızda bakla çorbasının da size eşlik etmesini isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram bakla
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 100 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu

Bakla çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile kavurun.

Baklaları da küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ilave edin.

Rendelenmiş domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin.

Sıcak su ve tuzu da ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Diğer taraftan da yoğurt, yumurta ve unu, boza kıvamına gelene kadar karıştırın.

Tenrecere kaynayan karışımdan biraz alarak yoğurt karışımına ilave edip karıştırın.

Daha sonra yoğurt karışımını tamamını tencereye yavaş yavaş boşaltın.

Çorbanız kaynayana kadar karıştırın.

Ocağı kapattıktan sonra dereotu ve karabiber ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...