Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Bahar gevreği tarifi
Karnınız acıktıysa ve yemek yapmakla uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Denizli'ye özgü bahar gevreğinin hem malzemeleri her evde bulunabiliyor hem de yapması oldukça kolay. Sizin de deneyebilmeniz için tarifi ve malzemeleri aşağıda sıraladık. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet kızartılmış yufka
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bahar gevreği tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı küp küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar yağda kızartın.
Daha sonra haşlanmış mercimek ve kızartılmış yufkaları küçük parçalar haline getirip ilave edin.
Tuz ekleyerek karıştırın ve ocaktan alarak servis tabağına koyun.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.