GeriKek Tarifleri Bademli sünger kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli sünger kek tarifi

Bademli sünger kek tarifi

Görüntüsüyle de lezzetiyle de herkesin hayran kalacağı yumuşacık bir kek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 125 gram toz şeker
  • 60 gram elenmiş un
  • 60 gram ince çekilmiş badem
  • 20 gram tereyağı
Keki ıslatmak için:
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • Hazır karamel sos
  • Pudra şekeri

Bademli sünger kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri bir kasede çırpıp benmari usulü pişirin. Karışım piştikten sonra ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Elenmiş un, ince çekilmiş badem ve eritip ılıttığınız tereyağını ekleyip karıştırın.

Karışımı yağladığınız yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Soğuyan kekin üzerine sütü döküp kekin yumuşamasını sağlayın. Kek sütü iyice çektikten sonra kalıptan çıkarıp üzerine karamel sos gezdirip pudra şekeri serpin. Soğuk servis yapın.