Bademli muhallebi tarifi
Oldukça hafif olan bu lezzeti sık sık yapabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 100 gram kabuksuz badem
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram Antep fıstığı
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
Bademli muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bademleri ve Antep fıstıklarını robot yardımı ile inceltin. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve sütü tencereye aktarıp toz haline getirdiğiniz Antep fıstıklarını ve bademleri ekleyin. Şekeri ve Hindistan cevizini de ilave edin. Üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin.
Ateşten aldıktan sonra kaselere doldurun. Antep fıstığı ve badem ile süsleyerek soğuduktan sonra servis yapın.