Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Badem ezmesi tarifi
Badem Ezmesi, badem unu ve şeker kullanılarak hazırlanan Edirne'ye özgü bir tatlı çeşididir. Hazırlanması ustalık gerektiren bu tarifin sırı, yapımında Edirne bademlerinin kullanılması. Turistik değeri oldukça yüksek olan bu yöresel lezzet, hediyelik ikramlar için oldukça rağbet görmektedir. Canınız tatlı çektiyse ve diyetteyseniz bu nefis atıştırmalık, şeker ihtiyacınızı da karşılayacaktır. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram badem
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
Badem ezmesi tarifi Nasıl yapılır?
Şeker ve suyu tencere koyup karıştırın ve ocağa alıp kaynatın.
Bademleri ılık suda ıslatıp soyun.
Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
Ezilmiş bademlerin üstüne hazırladığınız şerbeti döküp karıştırın.
Karışımı robottan alıp elinizle yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekillendirin.
1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.