GeriKek Tarifleri Badem ezmeli üzümlü kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem ezmeli üzümlü kek tarifi

Badem ezmeli üzümlü kek tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmeyen lezzeti olan badem ezmeli ve üzümlü kekin hazırlanışı oldukça pratik!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 mililitre ılık süt
  • 600 gram un
  • 150 gram şeker
  • 25 gram yaş maya
  • 250 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 800 gram yeşil üzüm
  • 175 gram badem ezmesi
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Tuz

Badem ezmeli üzümlü kek tarifi Nasıl yapılır?

400 gram un, 60 gram şeker ve bir tutam tuzu eleyin. Ortasını açın, içine mayayı ufalayın ve ılık sütü koyup karıştırın. 100 gram yumuşak tereyağı ve yumurta sarılarını una ilave edip yoğurun. Üstü kapalı olarak 40 dakika kabarıncaya kadar mayalandırın.

Meyveleri yıkayıp havlu ile tamamen kurulayın. 100 gram badem ezmesi, tarçın, kalan un ve şekeri mutfak robotunda çırpın. Kalan tereyağını ve badem ezmesini ilave edin. Hamuru 45x35 santimetre büyüklüğünde açın ve fırın kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Üzerine meyveleri yerleştirin, badem ezmeli karışımı serpin ve 15 dakika bekletin.

170 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 50 dakika pişirin. Pasta soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.