GeriTatlı Tarifleri Ayranlı çıtır tatlı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayranlı çıtır tatlı tarifi

Ayranlı çıtır tatlı tarifi

Farklı bir tatlı yapmak istiyorsanız bu ayranlı tarif tam size göre...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 muz
  • 350 gram un
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı ayran
Kızartmak için:
  • Tereyağı
Üzeri için:
  • Petek balı
  • Pudra şekeri
  • Yoğurt

Ayranlı çıtır tatlı tarifi Nasıl yapılır?

Muzları püre haline gelinceye kadar blender’dan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın.

Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içine harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.

Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.