GeriÇorba Tarifleri Ayran çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayran çorbası tarifi

Ayran çorbası tarifi

Yaz aylarında canı mutfağa girip uzun uzun yemek yapmak istemeyen ama sağlıklı beslenmekten de vazgeçemeyenlere çok uygun bir tarifimiz var: Ayran çorbası! Hele önceden haşlanmış buğday ve nohudunuz varsa nefis çorbanız kısa süre içinde hazır.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram süzme yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayran çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Süzme yoğurdun içerisine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.

İçine haşlanmış buğdayı, nohudu, bir çay kaşığı tuz ilavesi ile karıştırın.

Ayrı bir yerde zeytinyağı ile kuru naneyi karıştırıp sos haline getirin ve çorbanızın üzerine gezdirerek servis edin.