GeriÇorba Tarifleri Ayran aşı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayran aşı çorbası tarifi

Ayran aşı çorbası tarifi

Çorba sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Hem besleyici hem de doyurucu olmasıyla da formuna dikkat edenlerin en yakın arkadaşlarından biri. Fakat sıcak havalarda sıcak çorbalar içmek istemiyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse ayran aşı çorbasını tavsiye edebiliriz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 250 gram yoğurt
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı dereotu
  • 1 su bardağı soğuk su

Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip, süzün.

Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra dereotunuzu da ekleyin.

Güzelce piştikten sonra buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.