Bu tarif birtutamkekik.com yazarı Ayşe Atılgan'a aittir.
Son Güncelleme:
Ayran aşı çorbası tarifi
Sıcak yaz günlerinde, serin serin bolca yapılmalı bu güzellik..
Sıcak yaz günlerinde, serin serin tüketilecek bir çorba.
Yapımı için malzemeler
- Aşurelik buğday
- Nohut
- Salatalık
- Nane
- Tuz
- Yoğurt
- Su
Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle buğdayı ve nohutu haşlayın. Yoğurdu çok sulu olmayacak şekilde ayran yapın. Ayrana, pişirdiğiniz nohut ve buğdayı ekleyin, küçük küçük doğradığınız salatalıkları da ilave edin. Dolaba koyun, birkaç saat soğuması için bekletin. Soğuyan çorbanızı, kuru ya da taze nane ile süsleyip servise sunun.