GeriÇorba Tarifleri Aşotu çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşotu çorbası tarifi

Aşotu çorbası tarifi

Sıcak kış günlerinde çorbanın adı bile içimizi ısıtmaya yetiyor. Bu tarifimiz ise Erzurum mutfağına ait aşotu çorbası... Aşotu diğer adıyla kişniş demek. Yoğurtlu çorbalarda sıklıkla tercih edilir. Siz de akşama farklı bir tat denemek isterseniz bu tarifimizi deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 250 gram kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı aşotu (kişniş)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Aşotu çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce buğdayları haşlayın.

Buğdaylar haşlanırken diğer yandan da minik köfteleri yapmaya başlayın.

Kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp bir tepsiye un serpin. Misket şeklinde küçük köfteler yapıp unlayın.

Ayrı bir kasede yoğurt, yumurtaya sarısı ve unu karıştırıp, buğdayı haşladığınız sudan bir kepçe alın. Yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırın.

Daha sonra yoğurtlu karışımı kaynamakta olan buğdaya ilave edip hızlıca karıştırın.

Bir tavada tereyağ ve doğranmış soğanları kavurun.

Soğanlar iyice kavrulduktan sonra çorbaya ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız minik köfteleri kaynayan çorbaya ilave edip üzerine baharatları ve aşotunu da ekleyerek pişirin.

Afiyet olsun...