Aslan sütü tatlısı tarifi
Tel şehriyeyle ve sütle hazırlanan enfes bir tatlı, aslan sütü tatlısı. Hazırlanması oldukça pratik olan bu tatlıyı denemek isterseniz, leziz aslan sütü tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
Üzeri için:
- Tarçın
- Fındık içi
Aslan sütü tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tel şehriyeyi ve tereyağını yapışmaz tavaya alın.
Şehriyelerin rengi değişene kadar tereyağında kavurun.
Süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencerenin içinde birleştirin.
Orta ateşte çırparak muhallebiyi pişirin.
Çekilmiş fındıkları da muhallebinin içine ekleyip karıştırın.
Daha sonra Hindistan cevizini ve kavurduğunuz tel şehriyeleri de tencereye ilave edip güzelce karıştırın.
Orta boy cam bir kabın içini hafifçe ıslattıktan sonra muhallebiyi cam kabın içine dökün.
Böylece tatlıyı çıkarırken zorlanmayacaksınız.
Aslan sütü tatlınızı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi tarçın ve fındıklarla süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.