Arpacık soğanlı mantar sote tarifi
Vejetaryenler için harika bir lezzet olan, bol soğanlı ve et tadındaki istiridye mantarlı ve kültür mantarlı bu soteyi denemek isterseniz detaylar aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 20 adet arpacık soğan
- 300 gram doğranmış domates
- 300 gram istiridye mantarı
- 400 gram kültür mantarı
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
Arpacık soğanlı mantar sote tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları soyun ve bütün olarak bırakın. Büyük bir tencerede zeytinyağı ile ısıtın ve soğanların rengi değişene kadar pişirin. Mantarları temizleyip iri iri doğrayın. Limonlu suda 5-10 dakika bekletin ve süzün. Bu işlemden geçen mantarlar daha lezzetli olur ve renkleri kararmaz. Soğanları tencereden alın yerine mantarları koyun. Mantarlar suyunu saldıktan sonra karıştırarak suyunu çektirene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyerek 1 dakika kadar pişirip, sirkeyi ilave edin.
Tencereye soğanları, domatesleri, defne yaprağını ve tarçını ekleyerek karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. Kapağı kapalı olan tencereyi yaklaşık 1 saat çok kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Tuzunu ve biberini eklerken hafifçe karıştırın. Burada soğanların dağılmamasına çok dikkat edin. 30 dakika kadar da sosu koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Defne yaprağını çıkarıp, patates püresinin yanında veya pilavın üzerinde sıcakken servis yapın.