Arnavut ciğeri tarifi
Sakatatlarla yapılan et yemeklerinin en güzellerinden Arnavut ciğerini iftar sofranızda konuk etmeye ne dersiniz? Yapılışı da oldukça kolay olan Arnavut ciğeri, ailece zevkle yiyebileceğiniz çok nefis çok da bereketli bir yemek.
Yapımı için malzemeler
- 1 adet koyun ciğeri
- Yarım su bardağı un
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 4 adet büyük soğan
- 3 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Arnavut ciğeri tarifi Nasıl yapılır?
Üstünün zarları soyulmuş ve küp küp doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.
Bir tavaya 1 bardak ayçiçeği yağı koyun ve kızdırın.
Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın.
1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.
Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de küp küp doğrayıp, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.
Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın.
Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün.
Kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.