GeriEt Yemeği Tarifleri Arnavut ciğeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut ciğeri tarifi

Arnavut ciğeri tarifi

Demir deposu ciğer pek çok kişinin sevmediği lezzetler arasında yer alıyor. Ancak aslında ciğerle çok pratik ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Bunun örneklerinden biri de Arnavut ciğeri.. Yarım saat içinde hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz bu geleneksel yemeğimizin tarifi hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeşitli baharatlar

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Arnavut ciğeri tarifi Nasıl yapılır?

Ciğerin zarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayın. Unu ve isteğe bağlı baharatları bir kaba boşaltın. Ciğerleri una iyice bulayın. Sıcak ayçiceği yağının içine ciğerleri bırakıp kızartmaya başlayın.

Kızaran ciğerleri, altına havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın. Böylece havlu kağıt fazla yağı emer.

Arnavut ciğerine en çok yakışan soğan salatasıyla karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.