GeriTatlı Tarifleri Armut püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armut püresi tarifi

Armut püresi tarifi

Tam bir lif deposu olan armudu püre yaparak kolayca tüketebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 armut
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Armut püresi tarifi Nasıl yapılır?

Armutların kabuklarını soyup, dörde bölün, ortalarını temizleyin ve içine renklerinin kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırılmış soğuk sulu kasenin içine dilimleyin.

Bir tencerede tereyağını eritin. Armutların suyunu süzüp 2 yemek kaşığı su ile tencereye koyun. Kapağını kapatıp armutlar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin. Şekerini ekleyin. Armutlar yumuşayana ve su buharlaşana dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla ezerek püre haline getirin.

Tatlı bir krakerin üzerine sürerek servis yapın.