GeriTatlı Tarifleri Arapgir peynir helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arapgir peynir helvası tarifi

Arapgir peynir helvası tarifi

Peynir helvasını bilmeyeniniz yoktur. Bu tarifte ise Malatya usulü Arapgir peynir helvası yaptık. Malzemelerde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta peynirin tuzsuz olması. Evinizde kolayca yapıp misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli tatlının tarifini sizler için aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 200 gram tuzsuz yağlı koyun peyniri
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un

Arapgir peynir helvası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye şeker ve su koyup kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.

Şerbeti soğumaya bırakıp peynirin sarı suyunun çıkması için 1 saat suda bekletin.

Sudan çıkarıp süzdüğünüz peyniri elinizde ufalayın veya ezin.

Başka bir tencereye yağı koyup eritin.

Unu ilave edip kısık ateşte un pembeleşene kadar devamlı karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kavurun.

Daha sonra ezdiğiniz peyniri ilave edin.

Macun kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra şerbetini ekleyin.

Devamlı karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.