Ankara çorbası tarifi
Özellikle havalar soğuduğunda çorbalar sofralarımızın vazgeçilmezleri haline geliyor. Özellikle yöresel çorba tariflerimiz hem lezzetli hem de doyurucu oldukları için herkesin favorisi. Sizin için bu çorbalardan biri olan ve çok beğeneceğinize emin olduğumuz Ankara çorbasının malzemelerini ve tarifini aşağıda anlattık. Şimdiden ellerinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 150 gram kadar kıyma
- 4 yemek kaşığı yıldız şehriye
- Toz kırmızı biber
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Ankara çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Sıvı yağı tencerede kızdırın.
Toz biberi içine ilave edip kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Tencereye 2 litre kadar su ekleyin.
Su kaynayınca tuzu ve şehriyeleri de ekleyip şehriyeler kabarana kadar pişirin.
Bu esnada sarımsakları iyice ezin.
Un ve yoğurtla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
Bu karışıma çorbanın suyundan ekleyip ılıştırın.
Terbiyeyi hızla karıştırarak çorbaya ilave edin.
Hepsini bir taşım daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis edin. Afiyet olsun…