GeriHamur İşi Tarifleri Amasya gömbesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Amasya gömbesi tarifi

Amasya gömbesi tarifi

Amasya yöresinde hamur işi tariflerinin ne kadar yaygın olduğunu biliyorsunuzdur. Özellikle de haşhaşlı ekmeği duymayan ve sevmeyen yoktur. Bu tarif de haşhaşlı ekmeğe çok benziyor aynı zamanda çok da kolay. Çayın yanında da çok iyi gidecek olan Amasya gömbesinin yapılışı ve malzemeleri aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
  • 1 küçük paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı

Amasya gömbesi tarifi Nasıl yapılır?

Un, maya ve tuzu derin bir kaba koyup ılık su ekleyerek yoğurun.

1-1,5 saat dinlendirip mayanın kabarmasını bekleyip.

Hamuru iki parçaya ayırın.

Diğer taraftan ceviz, haşhaş ve şekeri karıştırıp bir harç elde edin.

Ayırdığınız hamurlardan bir tanesini yağlanmış tepsiye yayıp ortasına harcı koyun.

Diğer hamuru da üstüne ekleyip bohça şeklinde kapatın.

Tepsiyi fırına vermeden önce yeniden mayalanmaya bırakın.

Hamur kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın.

Dilimleyerek servis yapın.