GeriPasta Tarifleri Alman pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alman pastası tarifi

Alman pastası tarifi

Alman pastası çok sade görünmesine karşın benzersiz bir lezzete sahiptir. Üstelik yapılışı da çok kolaydır. Misafirlerine pratik ama nefis bir pasta sunmak isteyenlerin favorileri arasına kısa sürede girebilecek olan Alman pastasını siz de bir an önce denemelisiniz. İşte çok beğeneceğiniz Alman pastası tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 500 mililitre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için:

  • Pudra şekeri

Alman pastası tarifi Nasıl yapılır?

Pastanın keki için derin bir kapta yumurtalarla şekeri beyazlaşana kadar çırpın.

Diğer malzemeleri de ilave edip çırparak akışkan bir kek hamuru elde edin.

Tepsiyi ya da kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba boşaltın.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.

Keki fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.

Bu esnada pastanın kreması için listedeki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Kekinizi ortadan ikiye bölüp kremayı pastanın tabanına yayın.

Üzerini kapatıp en üste pudra şekeri serpin.

Soğuduktan sonra pastanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!