GeriEt Yemeği Tarifleri Alluciye (ekşili erik yahnisi) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alluciye (ekşili erik yahnisi) tarifi

Alluciye (ekşili erik yahnisi) tarifi

Alluciye diğer bir adıyla ekşili erik yahnisi Mardin'e has bir lezzet. Erikle hazırlanan bu yemeği ilk defa duymuş olabilirsiniz ama yapılışını okuyunca canınızın çekeceği kesin. Evde rahatça deneyin diye tarifini sizin için aşağıya yazdık. İşte alluciyenin (ekşili erik yahnisi) malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli ve yağlı kuzu veya koyun eti
  • 250 gram yeşil soğan (yeşil kısmı)
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım kilogram ekşi yeşil erik
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Alluciye (ekşili erik yahnisi) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle erikleri suda yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın.

Etinizi uygun bir tencereye alarak sıvı yağ ile biraz kavurun. Etler kavurulduktan sonra üzerini çok az geçecek şekilde sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.( Dilerseniz etinizi düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.)

Piştikten sonra içine erik, doğranmış yeşil soğan ve tuz ilave edin.

Önce yüksek ateşte daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Yemeğiniz hazır olunca doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...