Ahtapot salatası tarifi
Deniz ürünlerini sevenler için nefis ahtapot salatası tarifi hazırladık. Ahtapot salatası herkesin en sevdiği yemekler listesinde yer almaz belki ama ama içine koyacağınız malzemelerle damak zevkinize uygun enfes bir salata yapabilirsiniz. İşte deniz ürünlerinin en güzellerinin sofraları süslediği Çanakkale mutfağına ait bir ahtapot salatası tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 750 gram ahtapot
- Yarım kuru soğan
- Yarım limon
- 4-5 dal maydanoz
- 3-4 yaprak defne
- 3-4 dal dereotu
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 litre su
Ahtapot salatası tarifi Nasıl yapılır?
Ahtapotu bütün halde tenceredeki suya içine koyun.
İkiye bölünmüş soğan, yarım limon, maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda, ahtapotu sudan çıkarın ve soğuk suyun altına tutun.
Ahtapot soğuduğunda üst kabuğunu ve kafa kısmını çıkararak temizleyin.
Kuşbaşı dilimlediğiniz ahtapotu, ince kıyılmış dereotu ile harmanlayarak servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Yarım limon, 4-5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edin.