GeriKahvaltılık Tarifleri Acuka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acuka tarifi

Acuka tarifi

Acıka ya da muhammere olarak da bilinen acuka sos yalnızca kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi değil akşam yemeklerinizin yanında da enfes bir meze olacak. Kafkas halklarına özgü olan bu tarifi bilmeyen neredeyse yok. Bu sabah siz de kahvaltınızda veya akşam yemeğinizin yanında acuka sosu denemek isterseniz, tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı susam
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Acuka tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağı tavaya almakla başlayın.

Sırayla salçaları ekleyin ve güzelce kavurun.

Daha sonra bütün sarımsak, kimyon, pul biber, kekik, susam, karabiber, ceviz içleri ve ekmek içini tavaya ekleyin.

Salçanın kokusu gidene kadar, bütün malzemeleri kısık ateşte kavurun.

Kavurma işlemini 7-8 dakika sürdürmeniz yeterli olacaktır.

Acuka sosunuz hazır, hemen servis edebilirsiniz.

Tarif ölçülerinde dilediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz. Daha acılı bir sos için baharat miktarını artırabilir veya daha az acılı bir sos için baharat miktarını azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.