GeriMeze Tarifleri Acılı ezme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme tarifi

Acı sevenlerin vazgeçemediği bir meze olan acılı ezmeyi evde hazırlamak için pratik bir tarife ne dersiniz? Tek yapmanız gereken soğan, biber ve domatesleri küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle karıştırmak. Hepsi bu kadar... Emin olun en az mezecilerden alınmış kadar lezzetli olacak.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • İki tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane (yoksa kuru nane de olur)
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 limon suyu

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze naneyi küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin ve 3 domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.