Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Acılı ayran tarifi
Ayran yaz kış sofralarımızda bulunması şart olan içeceklerden. Köfteden pilava, lahmacundan pizzaya her yemeğin yanına yakışan ayranın bir de acılısı var ki dillere destan. Turşu suyu kullanarak yapılan acılı ayranın tarifini aşağı bırakıyoruz. Siz de mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- Su
- Yarım çay bardağı acı turşu suyu
Acılı ayran tarifi Nasıl yapılır?
Yoğurtları bir kasede karıştırın.
Mikser kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
İstediğiniz kıvama geldiğinde turşu suyunu da ayrana ekleyin.