Geriİçecek Tarifleri Acılı ayran tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ayran tarifi

Acılı ayran tarifi

Ayran yaz kış sofralarımızda bulunması şart olan içeceklerden. Köfteden pilava, lahmacundan pizzaya her yemeğin yanına yakışan ayranın bir de acılısı var ki dillere destan. Turşu suyu kullanarak yapılan acılı ayranın tarifini aşağı bırakıyoruz. Siz de mutlaka denemelisiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Su
  • Yarım çay bardağı acı turşu suyu

Acılı ayran tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurtları bir kasede karıştırın.

Mikser kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

İstediğiniz kıvama geldiğinde turşu suyunu da ayrana ekleyin.