GeriTatli Mantar Kurabiye Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Tarifi

Hem görüntüsü hem de kıyır kıyır dokusuyla kahvelerinize eşlik edecek mantar kurabiye tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 250 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 400 g mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpıcı ucuyla çırpmaya başlayın.
  2. Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurtma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Kurabiye hamurunuzu Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yarım saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  7. Bir kaseye kakao alın, bir cam şişenin ağzını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 15-20 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirin.
  9. Pişen kurabiyelerinizi Arçelik Imperium® Espresso Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik