GeriSebze Yemekleri Soğan halkaları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan halkaları tarifi

Soğan halkaları tarifi

Çıtır çıtır, enfes soğan halkalarını evinizde yapmaya ne dersiniz?

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

3 adet kuru soğan
2 çay bardağı un
2 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
2 şişe maden suyu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı mısır gevreği
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 

Servis için;

 

Ketçap
Hardal

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti

·       Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz

Soğan halkaları tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Kuru soğanların kabuklarını soyup uç kısımlarını kesin.
  2. Soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin.
  3. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
  4. Derin bir cam kaseye un ve nişasta ekleyin.
  5. Soğan halkalarını un ve nişastalı karışıma bulayın.
  6. Soğan halkalarına bulamak için kullandığınız un ve nişastalı karışımının artan kısmına yumurta ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
  7. Daha sonra üzerine tuz ve maden suyunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  8. Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine mısır gevreğini ekleyip un kıvamına getirin ve cam bir kaseye aktarın.
  9. Çıtır kaplama için, soğanları ilk yumurtalı harca ardından mısır gevreğine bandırın.
  10. Tüm soğan halkaları için aynı işlemi uygulayın.
  11. Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün hafif yağladığınız iki haznesine soğan halkalarını ekleyip bir fırça yardımı ile üstlerini yağlayın ve sebze programında 15 dakika pişirin.
  12. Çıtır çıtır soğan halkalarınız hazır.
  13. Ketçap ve hardal eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.