GeriSebze Yemekleri Kabaklı Peynirli Galette Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı Peynirli Galette Tarifi

Kabaklı Peynirli Galette Tarifi

Gevrek bir hamur tabanı ve nefis peynir dolgusu… Bu kabaklı galetteye bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 200 g un
  • 120 g tuzsuz soğuk tereyağı
  • 50 g krema
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet mor soğan
  • 50 g toz parmesan
  • 200 g ricotta peyniri
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Maydanoz

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Kabaklı Peynirli Galette Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 10 dakika bekletin.
  2. Un ve tuzu karıştırma kabında harmanlayın ve Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine aktarın.
  3. Üzerine soğumuş olan tereyağını ilave edin. Karışım kum kıvamına gelene kadar aralıklı olarak çalıştırın.
  4. Kremayı un karışımına yavaşça ekleyin ve yine aralıklı olarak karıştırmaya devam edin.
  5. Hamur bir araya gelir gelmez doğrayıcıdan alın.
  6. Hamuru tezgah üzerine alın ve streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 1 saat dinlendirin.
  7. Kabakları yaklaşık ince ince yuvarlak şekilde kesin, üzerine limon kabuğu rendesini, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip bir kenarda bekletin.
  8. Ricotta ve parmesan peynirini bir kasede karıştırın.
  9. Mor soğanı ince ince yuvarlak şekilde doğrayın.
  10. Buzdolabında dinlendirilen hamuru iki yağlı kağıt arasında, merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.
  11. Peynir karışımını hamurun tabanına kenarlardan 5 cm boşluk bırakarak yayın.
  12. Üzerine kabakları ve soğan dilimlerini birbiri üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  13. Ardından hamuru iç dolgunun üzerine katlayın.
  14. Yumurta süt karışımını fırça yardımıyla katlanan hamurun üst kısmına sürün.
  15. Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın ve kenarları renk alana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  16. Üzerine maydanoz yaprakları serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik