GeriSağlıklı Yemekler Deniz börülcesi salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi salatası tarifi

Deniz börülcesi salatası tarifi

İster meze isterseniz de balık ve et yemeklerinin yanında sunum yapabileceğiniz lezzetli Deniz börülcesi salatası.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

1 demet deniz börülcesi
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 diş ezilmiş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sıkılmış limon suyu

 

Kullanılan ürünler; 

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

Deniz börülcesi salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tarif: 

  1. Öncelikle deniz börülcelerini bolca suda yıkayın.
  2. Ardından börülceleri sirkeli suda 15 dakika bekletin.
  3. Suyunu süzdüğünüz deniz börülcelerini Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine aktarın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
  4. Haşlanan börülceleri soğumaları ve renginin canlı kalması için 5 dakika kadar buzlu suda bekletin.
  5. Süzdükten sonra uç kısımlarından çekerek börülceleri tek tek ayıklayın.
  6. Ayıkladığınız deniz börülcelerini cam bir kase içine alın.
  7. Limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ekleyip iyice karıştırın.
  8. Deniz börülcesi salatanız hazır.
  9. Limon dilimleri ile servis tabağına alabilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

 

Sponsorlu İçerik.