Son Güncelleme:
Deniz börülcesi salatası tarifi
İster meze isterseniz de balık ve et yemeklerinin yanında sunum yapabileceğiniz lezzetli Deniz börülcesi salatası.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 diş ezilmiş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sıkılmış limon suyu
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
Deniz börülcesi salatası tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Öncelikle deniz börülcelerini bolca suda yıkayın.
- Ardından börülceleri sirkeli suda 15 dakika bekletin.
- Suyunu süzdüğünüz deniz börülcelerini Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine aktarın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
- Haşlanan börülceleri soğumaları ve renginin canlı kalması için 5 dakika kadar buzlu suda bekletin.
- Süzdükten sonra uç kısımlarından çekerek börülceleri tek tek ayıklayın.
- Ayıkladığınız deniz börülcelerini cam bir kase içine alın.
- Limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ekleyip iyice karıştırın.
- Deniz börülcesi salatanız hazır.
- Limon dilimleri ile servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.