GeriHamur İşi Havuçlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu kek tarifi

Havuçlu kek tarifi

Bol köpüklü kahve eşliğinde ceviz, tarçın, krema ve havucun mükemmel uyumundan doğan havuçlu kek tarifi.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

3 adet yumurta
2 adet küçük boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
 

Üzeri için:

 

Krema
Toz Antep fıstığı

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz

·       Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

Havuçlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta ve şekeri ekleyip beyaz renk olana kadar çalıştırın.
  2. Devamında içine sıvı yağ, süt, rendelenmiş limon kabuğunu, rendelenmiş havuç, un, kabartma tozu, çekilmiş ceviz, tarçın ve vanilin ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız kek harcını hafif yağladığınız ve içine yapışmaması için un serptiğiniz Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün haznesine aktarın.
  1. İkinci hazne için malzemeleri aynı ölçüde hazırlayın. 
  2. Hazır olan iki hazneyi Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün iç kısmına yerleştirip 180 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayıp pişirin.
  3. Havuçlu kekiniz hazır.
  1. Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz havuçlu keki kalıbından çıkarttıktan sonra üzerini krema ve toz antep fıstığı ile süsleyin.
  2. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.