GeriEt Yemekleri Steak tartare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Steak tartare tarifi

Steak tartare tarifi

Fransız mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan steak tartare tarifini sizin için derledik.

  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         200 gram satır dana kıyma

·         1 yumurta sarısı

·         1 yemek kaşığı dijon hardal

·         1 yemek kaşığı kapari

·         1 yemek kaşığı worcestershire sosu

·         1 yemek kaşığı acı sos

·         1 tatlı kaşığı karabiber

·         1 çay kaşığı tuz

·         2 arpacık soğan

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 tutam maydanoz

Üzeri için;

·         Halka şeklinde kesilmiş soğan

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti

Steak tartare tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Soğan ve maydanozu kabaca doğrayın.
  2. Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’nin içine doğradığınız sağan, maydanoz, kapari, acı sos, dijon hardal, worcestershire sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  3. Karışımı dana kıyma ile iyice harmanlayın.
  4. Hazır olan tartare’nin ortasına yumurta sarısını ilave edin.
  5. Soğan, patates püresi ve kızarmış ekmek eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.