GeriEt Yemekleri Etli bezelye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli bezelye tarifi

Etli bezelye tarifi

Sebzeleri ve eti tam kıvamında pişen, ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, hafif sulu, yapımı oldukça pratik ve doyurucu olan etli bezelye tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

500 g bezelye
400 g dana kuşbaşı eti
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 

Üzeri için;

 

Maydanoz

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

Etli bezelye tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. İlk olarak soğan, sarımsak ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
  2. Ardından Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program- basınçlı pişirme moduna alıp 30 dakikaya ayarlayın.
  3. Ardından içine zeytinyağı koyup kızdırın.
  4. Kızan zeytinyağına soğanları ekleyip 2 dakika soteleyin.
  5. Soğanların üzerine kuşbaşı etleri ve sarımsağı ilave edip 3 dakika daha soteleme işlemine devam edin.
  6. En son bezelye, domates, domates suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip ana kapağı kapatın.
  7. Etli bezelye yemeğiniz hazır.
  8. Üzerine maydanoz serperek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.