GeriÇorbalar Kremalı patates çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı patates çorbası tarifi

Kremalı patates çorbası tarifi

Lezzeti patates ve kremanın eşsiz uyumu ile, içinizi ısıtacak nefis bir çorba.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         4 adet patates

·         1 adet havuç

·         1 adet soğan

·         2 diş sarımsak

·         1 çay kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı karabiber

·         1 yemek kaşığı tereyağı

·         1 küçük paket krema

·         3 su bardağı su

·         1 su bardağı et suyu

Üzeri için;

·         Doğranmış yeşil biber

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

·         Arçelik Resital Blender

 

Kremalı patates çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Patates, havuç, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan tencerede tereyağını eritin.
  3. Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri ekleyip biraz soteleyin.
  4. Ardından üzerine su ve et suyunu koyup haşlayın.
  5. Haşlanan sebzeleri Arçelik Resital Blender ‘ın içine aktarın.
  6. En son Arçelik Resital Blender ‘ın içine krema ve baharatları ilave edip karıştırın.
  7. Kremalı patates çorbanızın üzerine yeşil biber serpiştirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik