Sigara haberleri sayfasında Sigara hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 45018 Sigara haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sigara, günümüzde yaygın olarak tütünün kağıda sarılmasıyla yapılarak kullanılan bu içeceğin M.S ve 18. yüzyılda Avrupa'ya İspanya yoluyla Amerika Kıtası'ndan geldiği sanılmaktadır. İlk yıllarda tütün yaprağına daha sonra da ince kağıda sarılarak içilmeye başlanmıştır. Bizet'nin operası Carmen 1830'ların İspanya'sını anlatır ve oyunun kahramanı Carmen başlarda bir sigara fabrikası işçisidir. Fransa'da ilk sigara fabrikası Fransız devlet tekel şirketi tarafından 1845'de kurulmuştur.
Hem erkekler hem de kadınlar arasında en yüksek ölüm oranlarına sahip olan akciğer kanseri dünya çapında kansere bağlı ölümlerin başlıca nedenini oluşturuyor. Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigaranın sorumlu olduğu bilinse de ne yazık ki sigara içme eğilimi azalmıyor ve ülkemizde her yıl yaklaşık 40 bin kişiye akciğer kanseri tanısı konuluyor.
#SigaraSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraHiç düşündünüz mü yıllardır sigara içen birinin sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin tamamen temizlenmesi, kalp ve damarlarının hiç sigara içmeyen birininkine benzemesi ne kadar zaman alır? Süreyi kısa sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Güney Kore'deki araştırmacılar, uzun süredir sigara içen bir tiryakinin kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin ne kadar sürdüğünü keşfetti: Tam 25 yıl…
#SigaraCumhurbaşkanı Erdoğan, katılım gösterdiği Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin sigara ve elektronik sigara kullanımına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere'de yasalaşan sigara yasağının Türkiye'de de uygulanabileceğine dair mesaj verdi. İşte, belirli bir yaşın altındaki gençler için yasaklanması planlanan sigara hakkında detaylı bilgiler
#CumhurbaşkanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü etkinliğinde sporcularla buluştu. "Tütün sadece insanı zehirlemiyor aynı zamanda dünyamızı da kirletiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "“Milyarlarca dolarlık hacmiyle sigara endüstrisinin çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz. Tütün endüstrisi yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan da faydalanarak insanların hayatı pahasına kazancına kazanç eklemektedir" dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİngiltere'de, yeni neslin hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayacak olan yasa tasarısı, parlamentoda onaylandı. Bu önlem, "sigarasız nesil" oluşturma girişiminin bir parçası olarak, 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışını yasaklamayı hedefleyecek. Buna rağmen sigara satışı yapanlara cezai yaptırım uygulanacak.
#İngiltereDünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya genelinde sigara kullanım oranı azalıyor. Ancak Türk Toraks Derneği ülkemizde artış olduğunu söylüyor. Üstelik uzmanlar öğrenciler arasında da yaygınlaşan elektronik sigara ve türevlerinin tütünden daha zararlı olduğunu belirtiyor.
#Hazan Aköz IşıkAdana'nın Çukurova ilçesinde girdiği tekel bayisinin sahibine tabanca çekip, borç sigara almak isteyen Mahsuni Kartal (25), olumsuz yanıt alınca masada duran paketten iki tek sigara alıp kaçtı. Gözaltına alınan Mahsuni Kartal, tutuklandı.
#AdanaDünya Sağlık Örgütü elektronik sigaralar için alarma geçti ve 'acil eylem çağrısında' bulundu. DSÖ'den yapılan açıklamada gençlere agresif bir şekilde pazarlanan elektronik sigaraların kanser, kalp ve akciğer rahatsızlıklarına, gençlerde öğrenme bozukluklarına neden olabileceği vurgulandı.
#Elektronik SigaraKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Tüm dünyada en sık rastalan kanser türü olan akciğer kanseri, akciğer dokusunda anormal hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla oluşan bir hastalık olarak tanımlanıyor. Sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğu bu kanser türünde, hava kirliliği, genetik yatkınlık ve zararlı kimyasallara maruz kalma da etkili oluyor.
#KanserBir dönemler adı anıldığında akan sular durur; sadece kalıplara sığmayan güzelliğiyle değil bir stil ikonu olmasıyla da herkes onu konuşurdu. 90’lı yılların en büyük süper modellerinden olan yıldız isim artık emekli olmasına rağmen adından söz ettirmeye devam ediyor.
#Kate MossYargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hemşire Şebnem Köker’in şüpheli ölümüne ilişkin dosyada, genç kadının itilip itilmediği konusunda fizikçi bilirkişilerden rapor alınması gerektiğini belirterek sanık hakkında verilen beraat kararının bozulmasını talep etti.
#Yargıtay Cumhuriyet BaşsavcılığıTBMM Genel Kurulu’nda, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe teklifleri kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda, siyasi parti temsilcilerinin bütçe üzerine gerçekleştirdiği konuşmaların ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlıkların 2025 yılı bütçesi üzerine açıklamalarda bulundu.
#Ömer BolatDiş sağlığının yalnızca doğru ağız bakımı ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile değil, aynı zamanda genetik faktörlerle de şekillenebileceğini dile getiren Diş Hekimi Yunus Özumar, aileden gelen genetik yatkınlıkların, diş yapısı, çürük oluşumu, diş eti hastalıkları, diş gelişimi ve çene yapısıyla ilgili sorunlara yol açabildiğini söyledi. “Genetik faktörlerin, bağışıklık sistemini ve diş etlerinin sağlığını etkileyerek periodontitis (diş çevresi dokuları iltihabı) gibi hastalıkların gelişme riskini artırabilir” diyen Özumar, bu risklerin etkisini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için alınabilecek birtakım önlemler bulunduğunu kaydetti.
#1İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti’nin 5 ayrı suçtan, ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. Barodan atanan avukatların davadan çekilmesi nedeniyle sanığın savunması alınamadı. Sanık Yunus Emre Geçti, “Ben savunma yapamayacaksam nasıl yargılanacağım? Bana polis merkezinde ifade verdirdiler. Ben kendimi savunmak istiyorum. Bana ceza verecek misiniz” diye karşılık verdi. Mahkeme başkanı ise “Savunmanı almadan herhangi bir hükme varamayız” ifadelerini kullandı.
#Şeyda YılmazPratisyen hekim Dr. Donald Grant'a göre elinizin kaşınması sadece sivrisinek tarafından ısırıldığınızın bir işareti değil. Kardiyovasküler hastalıklardan sedef hastalığına kadar, ellerimiz bize sağlığımız hakkında çok şey söyleyebiliyor ve potansiyel olarak ciddi sağlık sorunlarına işaret edebiliyor. Sağlığımızın daha da kötüleşmesini önlemek için hastalık belirtilerini ve ellerdeki değişikliklerin nasıl fark edileceğini anlamak hayati önem taşıyor. İşte ellerimizin bizi ciddi sağlık sorunları konusunda uyardığının 5 işareti...
#El SağlığıKredi kartı ile sigara satışında komisyon alınması vatandaşların tepkisini çekiyor. Avukat Buket Nurşah Tekışık, "Yasaya göre üye işyerleri, kart hamillerinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödeme alamıyor ancak Türkiye'de bu uygulamanın ihmal edildiği açıkça ortadadır" dedi. Kredi kartıyla sigara alınca komisyon isteyen işletmelerin cezai sorumluluklara da hazır olması gerektiği ifade edildi.
#Kredi KartıEşini ve yenidoğan bebeğini kaybeden bir adam, şimdi vefat eden karısını onurlandırmak için ilginç bir mücadele veriyor. Karısı hayattayken oluşturulan bir embriyoyu kullanma izni verilen bir adam, taşıyıcı anne ile bebeği dünyaya getirmeyi umuyor. Bu onun ilginç hikayesi…
#Taşıyıcı AnneAnkara'da 35 yıl, günde 2 paket sigara içen avukat Hüseyin Önal (58) gırtlak kanserine yakalandı ve operasyonla tümör temizlenmesine rağmen sesini kaybetti. Yazarak iletişim kurabilen Hüseyin Önal, "Sigarayı kullanırken keyif ve özgürlük sanırdım. Oysa o beni esir aldı. 2 yıl önce bıraktığımda artık çok geç kalmıştım" dedi.
#Hüseyin Önal184 nedir ve neden arar sorusu, pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan 184 ihbar hattı ile vatandaşlara sunulan bu hizmetin detayları internette merak edilen konulan arasında yer alıyor. 184 ihbar hattı nedir ve 184 nerenin numarası? İşte, o detaylar
#Alo 184Antalya Valisi Hulusi Şahin, yılbaşı öncesi gündemde olan kaçak ve sahte alkol operasyonlarına ilişkin rakamları açıkladı. Vali Şahin, "232 bin 955 şişe kaçak içki ve 2 bin 7 litre yine kaçak içki ele geçirildi" dedi. Vali Şahin, “Sadece yılbaşına özel değil, yıl boyu devam ettiriyoruz. Tabii ki bu dönemde daha da artıracağız. Bu hususta emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve tarım il müdürlüğümüzün denetim birimleri sadece büfelerde değil, imalathanelerde, otellerde, her yerde denetimlerini yapıyor" diye konuştu.
#ANTALYADemans uzmanı bir nörolog olan 72 yaşındaki Daniel Gibbs, tam 25 yıl boyunca demans hastaları ile ilgilendi. Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan doktora bundan 11 sene önce Alzheimer teşhisi kondu. Ancak o bu işin uzmanıydı ve hastalığa teslim olmaya niyeti yoktu. Alzheimer’ı yavaşlatmak için harekete geçti. İşte Daniel Gibbs’in Alzheimer teşhisi aldıktan sonra yaptıkları ve önerileri…
#AlzheimerGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#KanserAhmet Rasim Küçükusta kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık alanındaki uzmanlığı, yazıları ve televizyon programlarına katılımıyla tanınan Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda aktif bir eğitimci ve yazardır. Peki, Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet Rasim Küçükusta