Son günlerde ‘cezasızlık politikası’ tartışılıyor. “Toplumda faillerin cezasız kaldığına dair bir algı mı oluştu, yoksa bu gerçek bir olgu mu” diye kadın hakları savunucularına ve avukatlara sorduk: “Ortada somut bir gerçek var. İşlenen suçlara karşı kanunlarda düzenlenen ceza miktarıyla infaz miktarının (yatarı) farklı oluşu, yani ‘yatarı’nın daha düşük oluşu, cezasızlığın infaz düzenlemelerinden kaynaklandığını gösteriyor.” Peki, neyi değiştirmeli, nasıl önlemler almalı?
#Kadına ŞiddetAlmanya’da 45 yıl kaldıktan sonra yılın belli zamanlarını geçirmek için memleketi Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Cankılı köyündeki baba ocağına giden Ünal ailesi, evlerini antika eşyalarla donattı. Günün stresini atmak ve rahatlamak isteyen aile, vakitlerinin büyük bir bölümünü tarihi eşyalarla dolu evlerinde geçiriyor.
#ALMANYATürkiye’nin iş dünyası, köklü aile şirketleriyle dolu. Her biri, bir başarı hikayesi, bir emek öyküsü. Ama ne yazık ki bu öyküler çoğu zaman ikinci ya da üçüncü nesle geldiğinde tatsız sonlarla noktalanıyor. Özellikle de Ege Bölgesi’nde birçok şirketin böyle kötü sonlarına tanıklık ettik.
#1Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya ile savaş 3'üncü yıla girmek üzereyken sahada yaşananları, bundan sonraki sürece dair öngörülerini ve Türkiye ile ilişkilerde gelinen noktayı CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’a anlattı. İşte Ertan Ezen ve Barış Tan'ın görüntülediği o özel röportaj...
#UkraynaUkrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya ile savaş 3'üncü yıla girmek üzereyken sahada yaşananları, bundan sonraki sürece dair öngörülerini ve Türkiye ile ilişkilerde gelinen noktayı CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’a anlattı. İşte Ertan Ezen ve Barış Tan'ın görüntülediği o özel röportaj...
#UkraynaAntalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in sakatlığından dolayı bileğindeki ‘100 days’ (100 gün) ve ‘07.10’ yazılı Davut Yıldızı amblemli bandajın ekranlara yansıması üzerine gözaltına alınması, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması ve özel uçakla İsrail’e dönmesi, Alman medyasında da yankı buldu. Bunun yadırganacak bir yönü yoktur. Çünkü bu, gazeteler, dergiler, televizyonlar ve radyolar, sosyal medya için de bir haberdir.
#AlmanyaYahudi soykırımı geçmişi nedeniyle İsrail ve anti-semitizm konusunda hassas olan Almanya’da İsrail’in kendini savunma hakkı büyük destek bulurken Filistin gösterileri kısıtlanıyor, Gazze yanlısı sloganlar yasaklanıyor. Filistin’e destek veren yabancı kökenlilerin Alman pasaportlarının geri alınması bile gündeme geliyor. Bu da 5.6 milyon Müslüman’ın giderek kendisini kuşatılmış hissetmesine yol açıyor.
#ALMANYAGelecek sene 100’üncü yılını kutlayacak olan ve IFA kısa adıyla tanınan dünyanın en büyük elektronik fuarı Uluslararası Elektronik Fuarı (Tüketici Elektroniği ve Ev Aletleri Fuarı), Berlin’in Westend kesiminde sonradan dev salonların ve hangarların inşa edildiği Berlin Fuarı’nın (Messe Berlin) dev alanı üzerinde özel olarak yapılan küçük bir Elektronik Sanayi Evi’nde ilk kez 4 Aralık 1924 tarihinde açıldı. Dedektörler ve kulaklıklar sergilendi. Daha sonraki yıllarda, radyolar, kasetçalarlar, televizyonlar, ses kayıt cihazları.
#ALMANYAAI, deepfake ya da yapay zekâ kelimelerinin geçmediği bir yazı okumayalı çok oldu. Hemen her gün yapay zekâ üzerine haberler, globalde müziği nasıl etkileyeceği yönünde yorumlar, büyük firmalardan hamleler işitiyoruz. Peki, bu yeni gerçeklikten korkmalı mı?
#Sinem VuralBeylikdüzü'nde bir gösteri merkezinin depo olarak kullanılan çadırında henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm malzemeleri sararken, görevli Özdemir Turan, "Sinema makineleri, pikaplar, tarihi radyolar hepsi gitti. Manevi değeri çok yüksek maddi zararı da. Çadırımdaki sihirbazlık malzemeleri 1 trilyonu geçer. 2-3 trilyon gitti bugünkü paraya göre " diye konuştu.
#BeylikdüzüBeylikdüzü'nde bir gösteri merkezinin depo olarak kullanılan çadırında henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm malzemeleri sararken, görevli Özdemir Turan, "Sinema makineleri, pikaplar, tarihi radyolar hepsi gitti. Manevi değeri çok yüksek maddi zararı da. Çadırımdaki sihirbazlık malzemeleri 1 trilyonu geçer. 2-3 trilyon gitti bugünkü paraya göre " diye konuştu.
#YangınSahneyle 14 yaşında tanıştı. Askerden yeni döndüğünde, çekimleri sırasında 20 saatin üzerinde dans edip bayıldığı klibindeki kırmızı gömleği, dans figürleri ve sesiyle artık herkes onu tanıyordu. O günlere bakınca şöyle diyor: “Gençlik ateşten bir gömlek. Gözün kara oluyor. Ben ekstra gözü kara bir tiptim ve her şeyi yapabilirdim.” Rober Hatemo şimdi yeni şarkısı ‘Nasıl Bir Yılansın’la karşımızda. Onunla çocukluğundan bugünlere hayatını, müziği ve yaşadıklarını konuşuyoruz: “Herkes yaptığı şeylerin avantajını da zorluklarını da yaşıyor. Ben bazı şeyleri hep önceden önceden yapmışım. Onların zorluklarını yaşadım, anlaşılması biraz zor oldu.”
#Rober HatemoSeçim günü 14 Mayıs'ta kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafeler kapalı mı sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Oy kullanma görevini yerine getirdikten sonra günlük yaşamına devam eden vatandaşlar için seçim günü nereler açık, neresi kapalı merak ediliyor. Seçim günü bazı hususlarda kısıtlamaya gidecek olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bunu kolluk kuvvetleri ve yargı yoluyla gerçekleştirecek. 14 Mayıs bugün kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafeler açık mı, kapalı mı olacak sorusu da bu noktada araştırılıyor. Peki, seçim günü 14 Mayıs'ta kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafeler kapalı olacak mı? İşte, o detaylar
#YskBugün Türkiye’deki radyo yayıncılığının 96’ncı yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü. Radyo D ise 1994 yılından günümüze gerçekleşen yayınları ile Türkçe müzik denilince akla ilk gelen radyolardan. Radyo D, Türkiye genelinde 30’u aşkın merkezdeki karasal vericileri ile uydu ve internet üzerinden de dünyanın her yerinden dinlenebilen bir marka olmaya devam ediyor. Radyo D programcıları ile bir araya gelerek onların radyo ve dinleyici ile arasındaki bağı konuştuk...
#Radyo D