Acıbadem Üniversitesi haberleri sayfasında Acıbadem Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1263 Acıbadem Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı 03.06.2002 tarihinde “Acıbadem Üniversitesi” ni kurmak üzere çalışmalara başlamış ve üniversite 18 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. 2007-2009 yılları arasında üniversite alt yapısı ve öğrenim planları hazırlanmış, 2009-2010 eğitim öğretim yılında da ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2009 yılında Maltepe'de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlayan üniversite, 2013 yılında Ataşehir'deki daimi kampüsüne taşınmıştır. 2014 yılında Atakent Acıbadem Üniversitesi Hastanesi hizmete girmiştir.
İstanbul Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, üniversite için 175 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitenin 100 bin metrekare kapalı alandaolduğunu anlatan Aydınlar, Kerem Aydınlar Kampüsü’nde 324 öğretim görevlisinin hizmet verdiğini anlattı.
#Öğretim GörevlisiKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkO, Türkiye’nin gururu… Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken ‘giyilebilir kalp pili’ icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
#Doç. Dr. DağdevirenBelkacem Ailesi’nin Cezayir’de yapışık ikizleri dünyaya geldi. Aile Türkiye’ye yönlendirildi. Türkiye’de kalp cerrahisinden plastik cerrahiye, çocuk hastalıklarından organ nakli ekibine kadar kalabalık ekibin müdahalesi sonucu Rinas ve Rinad bebek, başarılı şekilde ayrıldı.
#Yapışık İkizlerEski milli basketbolcu İlkan Karaman’a yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarptı. Karaman hayatını kaybederken, olay yerinden kaçan sürücü Emre Ali Önder, kazanın ardından 2 saat sonra yakalandı. Sürücü 1.16 promil alkollü çıktı.
#İlkan KaramanHijyeni tam, bakımı yapılmış bir ağız görünüşümüzü değiştirdiği kadar sağlığımızı da etkiler, bizi birçok hastalıktan korur. Her yıl 6 Ağustos Dünya Temiz Nefes Günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle neler yapmamız gerektiğini uzmanlara sorduk, tavsiyeler aldık.
#Zeynep Nazlı YıldırımBilim dünyasının parlayan yıldızlarından fizik mühendisi Doç. Dr. Canan Dağdeviren ilham konuşması yapmak için İstanbul’da öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasında “Aydınlık için karanlık da gerekli” diyen Dağdeviren, gençlere engellerle karşılaştıklarında pes etmek yerine daha çok motive olmalarını tavsiye ediyor.
#Canan DağdevirenFLiRT isimli yeni bir COVID-19 varyantıyla karşı karşıyayız. Uzmanlar “Bulaşıcılığı önceki varyantlardan daha yüksek ve yaz aylarında vaka sayıları artabilir” diyor. FLiRT ailesinden olan KP.2 varyantınınsa mayıs başı itibariyle enfeksiyonların yaklaşık yüzde 28’inden sorumlu olduğu belirtiliyor. COVID-19’daki güncel durumu doktorlarla konuştuk.
#COVID-19Jimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışları 27-28 Nisan tarihlerinde 13. kez Urla’da gerçekleşti. URLA Yelkenci Topluluğu URİYAT, Urla Yat Kulübü ve Jimmy Key iş birliğiyle düzenlenen yelken yarışması 18 üniversiteden toplam 139 öğrenci ve 27 takımın katılımıyla gerçekleşti. Yarışın farklı kategorilerdeki birincileri ise İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu.
#YelkenKullandığımız bakım ürünlerini genellikle içeriğine hâkim olmadan satın alıyoruz. Oysa her cildin ihtiyacı farklı. Leke sorunumuz varsa, kırışıklıkları önlemek istiyorsak, sivilceler veya siyah noktalarla mücadele ediyorsak hepsinin çözümü başka. Cildimiz normal, karma veya yağlıysa tercihimiz hangi yağlar olmalı; hep duyduğumuz asitlerin acaba hangisini kullanmalı? Uzmanlar cilt sorunlarımıza göre tavsiyeler verdi.
#Hazan Aköz IşıkDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Sıralaması için 2023 yılının sonuçlarını açıkladı. İTÜ listede 58’inci oldu. Türkiye’den 79 üniversite, sıralamada kendine yer buldu. Türk üniversiteleri 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin 15’inde ilk 100’de yer aldı.
#Times Higher EducationKızılay, ramazanda düşen kan bağışlarının yapılan çağrılardan sonra toparlanma eğilimine girdiğini duyurdu. Ancak “Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır” açıklaması üzerine kan vermenin faydalarını uzmanlara danıştık: “Yeni kan üretimini teşvik eden, kalpten cilde bütün organlara olumlu katkı sağlayan kan bağışı psikolojik olarak da iyilik veriyor.”
#Kan BağışıDepremde en hızlı organize olan meslek örgütlerinden biriydi eczacılar. Kimi enkaz altındaki ailesini kurtarıp gönüllü oldu, kimi eczanesini kapatıp bölgeye gitti. En ücra köylere kadar ulaşan eczacılar, gerektiğinde tek bir ilacı uçakla getirtti, gerektiğindeyse kendi merhemini kendileri yaptı...
#EczacılSpordan vazgeçemeyen ve bunu hayat felsefesi haline getiren kişiler için sporun mevsimi yok. Sıcakların yükselmesiyle egzersiz yapmanın zorlukları da artıyor. Yaz aylarında antrenmanlarınızı aksatmadan formunuzu koruyabileceğiniz yöntemleri uzmanlara sorduk.
#Egzersizİstanbul’da gerçekleştirilen yapışık ikizleri ayırma ameliyatının detaylarına dair hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, 9 saat süren bu büyük operasyonun 30 kişilik sağlık ordusuyla gerçekleştirildiği, 11 aylık Chifaa ve Safaa Kherkhar’ın doğuştan yapışık olan karaciğer ve kalp zarlarının titiz bir çalışmayla ayrıldığı ve bebeklerin durumunun yoğun bakımda izlenmeye devam edildiği kaydedildi.
#Ameliyat1 yılda 10 yaş alanlar, kemikleri cam gibi kırılanlar, cilt ve saçları bembeyaz olanlar, tavuk gibi kanat çırpanlar, bedeni taş kesilenler, kurt adamlar... Daha önce belki de ismini dahi duymadığınız, dünyada ‘nadir’ görülen ve tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği hastalıklardan sadece birkaçı bu saydıklarım. Öyle sıradışı rahatsızlıklar var ki “Bu gerçek olamaz” diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Nadir Hastalıklar Günü’ dolayısıyla duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıkları masaya yatırdık...
#Hastalıkİki yıldır hayatlarımızı altüst eden koronavirüsün son varyantı Omikron yeni bir tartışmanın kapısını araladı: “Salgında sona geliniyor mu?” Fikrini sorduğumuz 22 uzmandan 13’ü bunun mümkün olmadığını söylese de 9 isim için en azından bundan sonra virüsün etkisi hızla azalacak.
#OmikronSadece Türkiye değil dünya genelinde Omikron’un önceki varyantlara göre daha bulaşıcı olmasına rağmen öldürücü etkisinin düşük olması nedeniyle, ‘Virüs eski gücünde değil’ diyerek normale dönüş anlamında oldukça iyimser bir hava hâkim. Ancak uzmanlar yeni varyantların gelişebileceğine ve dahası pek fazla önemsenmeyen ‘Uzun COVID’in yaratabileceği tehditlere karşı uyarıyor. Öyle ki ‘Uzun COVID’in kalıcı olabileceğini gösteren araştırmalar var. Uzun COVID’e ne sebep oluyor? Neden bazı insanlar COVID-19 etkilerini uzun süre taşıyor? Korunmanın bir yolu var mı? Sordum...
#Covid-19Koronavirüs salgını yaşantımıza maske, mesafe, hijyeni öyle bir yerleştirdi ki, artık farkında bile olmadan bir yere dokunur dokunmaz elimize kolonya döküyor, kapı kollarını peçetelerle tutuyor, maskesiz kapıdan çıkmıyor, insanlara uzaktan selam veriyoruz. Peki, pandemi eninde sonunda bittiğinde bu yeni alışkanlıklar sağlığımızı nasıl etkileyecek?
#SağlıkOtomobil sporcusu Sümeyye Ayan ‘Kadınlar trafiği mahvediyor, zaten park edemiyorlar’ gibi klişe cümlelerin tozunu dumana kattı. Son olarak Dubai’deki ‘UAE Sodi World Series’ yarışında üçüncülük kupasını Türkiye’ye getirdi. “Pilot olduğumu duyan, ‘Gel caddede yarışalım, alırım anahtarını’ diyor. Bir kadının kendilerinden iyi araba kullanabileceğini kabullenemiyorlar. Ben onları sokaklara değil piste davet ediyorum” diyor.
#Sümeyye AyanKamerun’da geçen yıl Temmuz ayında kalçalarından yapışık olarak dünyaya gelen siyam ikizleri Elizabeth ve Mary, Türkiye’de geçirdikleri 27 saatlik ameliyatla birbirlerinden ayrıldı. 13 aydır sırt sırta olan ikizler ameliyat sonrası ilk kez yüz yüze geldi.
#KamerunluTürk ilaç firması Edispharma bünyesinde Ecz. Erhan Dengiz ve ekibi tarafından geliştirilen 'inhale ozon yöntemi'ne ilişkin makale, 'Medical Gas Research' adlı uluslararası hakimli dergide yayınlandı ve Sağlık Bakanlığı onayı ile Feriha Öz Pandemi Hastanesi'nde gönüllü Covid-19 pnömonisi hastalarına uygulanandı.
#KoronavirüsPCR ya da antijen testlerinde, pamuklu bir çubukla burundan boğazın arka duvarına dokunarak alınan sürüntü örneğinin incelenmesiyle COVID-19 saptanıyor. Türk biliminsanları, burundan sürüntü yerine yeni bir yöntemi bilim dünyasına kazandırdı.
#KoronavirüsTÜRK doktorların yaptığı bir araştırma, burun anatomisi farklı olan ve koku alma konusunda normal bireylere göre çok daha fazla duyarlı, 'tazı burun' olarak nitelenen kişilerde, Kovid-19 sonrası tat ve koku bozukluğunun kalıcı olabileceğini ortaya koydu. Çalışmayı gerçekleştiren hekimlerden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir dergide de yayınlanan çalışmanın ilginç sonuçlarını anlattı.
#KovidProf. Dr. Murat Baş, küresel bir bağışıklık krizi yaşandığını söylüyor. Yeni kitabında, bu krizle mücadelede bağışıklığı doğru beslemenin önemine değinen Baş “Özel bir diyetle COVID-19 da dahil birçok hastalığı daha kolay ve daha az yan etkiyle atlatabiliriz” diyor.
#Sağlık