Son Güncelleme:
Zeytinyağlı enginar tarifi
Sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, zeytinyağı ve sebze karışımı ile sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yarım su bardağı zeytinyağı
6 adet ayıklanmış enginar
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
2 adet sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
Dereotu
Kullanılan ürünler;
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Zeytinyağlı enginar tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Öncelikle soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program basınçsız pişirme modunda 15 dakikaya ayarlayın ve içine zeytinyağını ekleyip kızdırın.
- Kızan zeytinyağının içine soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Cam bir kaseye limon suyu, su, şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin haznesine 6 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
- Hazırladığınız limonlu sos karışımını da içine aktarın.
- Ardından kapağı kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’yi manuel programda basınçlı pişirme modunda 10 dakikaya ayarlayın.
- Zeytinyağlı enginarlarınız hazır.
- Oda sıcaklığına gelen enginarları Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat soğutun.
- Enginarlarınızı servis etmeden önce dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.