Zor bir hafta

Güncelleme Tarihi:

Zor bir hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Gerek Trabzonspor, gerekse Galatasaray açısından zor bir haftaydı. Ama Galatasaray zoru başardı ve haklı davasında milyonlarca kışkırtıcıya, hem centilmenlik örneğini gösterdi, hem de elde ettiği skorla, çeyrek finale biraz daha yaklaşmış oldu. Şunu kimse unutmasın ki, bu skor ve İtalyanlara gösterilen o centilmenlik Apo adındaki o şerefsizin suratına tokat gibi yansıyacaktır.

Şimdi gelelim Trabzonspor cephesine... Trabzonspor oynamadan kazanmaya devam ediyor. Ama burada önemli bir nokta var ki; sakın gözardı etmeyelim. Trabzonspor seyircisi yıllar sonra, ilk kez bu kadar arzulu. Doksan dakika takımlarını destekliyor ve TV'nin maçı vermesine rağmen, stadı doldurabiliyorlar. Bu gelişmeler, taraftarların Trabzonspor'un şampiyon olacağına inancından gelmektedir. Hele son lig maçında Başkan M.Ali Yılmaz'a yapılan büyük sevgi gösterisi, yönetime olan güvenin de bir sonucudur.

Geçen haftanın tartışılan iki olayı vardı. Biri Trabzonspor defansının hala oturmadığı, bu nedenle çok rahat gol yenildiğiydi. Bu eleştirilerde doğruluk payı var. Ama yine iddia ediyorum, orta saha tam oturduğu zaman, defans da düzelecektir. Evet; özellikle yan toplarda defansın hava hakimiyeti olmadığı kesin. Bu konuda yapılacak iki şey var. Ya Osman'ı buraya monte etmeye çalışaksınız, ya da kalecinize ne yapması gerektiğini öğreteceksiniz. Bu da, kaleci antröneri sevgili Adil'e düşer.

İkinci konu ise. Kalintvintsev... Her kafadan bir ses çıkıyor. Ama şu bir gerçek ki, adam ‘‘ben futbolcuyum’’ diyor. Elbetteki, bir uyum sorunu yaşayacak. Campbell ve Vugrinec de aynı sorunları yaşamadı mı? O nedenle biraz sabretmek gerekir. Adamın kariyeri zaten belli. Sakat olmadığına göre de, demekki biraz zamana ihtiyacı var.

Evet; Gaziantep maçı, bir faciayla sonuçlandı ve Trabzonspor kupadan elendi. Üzülmemek elbette ki, elde değil. Ancak beni kupa değil, lig ilgilendiriyor. Kupa, bu taraftarı kesinlikle tatmin etmez. Beşiktaş derbisi ise, Trabzonspor'un son kozu! Şayet Beşiktaş'ı yenebilirlerse, ilk yarıdaki tüm derbilerini, özellikle de ikisini deplasmanda kazanarak almış olacaklar ki, bu çok büyük bir avantaj.

O nedenle zor bir hafta diyorum. Gaziantep maçını unutursak, Trabzonspor'un bu zorlu sınavdan da başarıyla çıkacağına yürekten inanıyorum. Son olarak, şu kongre olayına değinmek istiyorum. Başkan Yılmaz, Aralık ayında yapılacak kongre için, bir anket düzenlemiş. Anketin özü, ‘‘Yönetime girmek istiyorsanız katkınız ne olacak?’’ şeklinde... Bundan demokratik daha ne olabilir ki? Trabzonspor yönetimine girmek bir ayrıcalıktır ve elbette bunun da bir bedeli olmalıdır! Böylesine büyük bir camianın yükünü, bir kişiye kimse yükleyemez. Sakın ola; Trabzonspor'un ekonomik sıkıntı içersinde olduğunu sanmayın. Böyle bir şey olsa, Başkan Yılmaz, ‘‘Acil paraya ihtiyaç duyulduğu an yapılan ödemelerin teminatı benim’’ demezdi.. Şimdi asıl merakım ne biliyor musunuz; bazen zamansız çıkışlar yapıp, mangalda kül bırakmayanların, bu anketli çağrıya tavırlarının ne olacağıdır! Gerçekten çok merak ediyorum!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!