Zidane'ın neden kafa attığı şimdi anlaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Zidaneın neden kafa attığı şimdi anlaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 14:12

İtalya'nın, penaltılarla Fransa'yı yenip kupayı kazandığı 2006 Dünya Kupası finalinde, Fransız yıldız Zinedine Zidane'ın kırmızı kart görmesine neden olan Marco Materazzi, olayla ilgili şok bir açıklamada bulundu.

Almanya'daki Dünya Kupası final karşılaşmasında hatta İtalya'nın kupayı almasından daha çok konuşulan olay, Fransız yıldız Zinedine Zidane'ın uzatma dakikalarında İtalyan savunma oyuncusu Marco Materazzi'ye attığı kafa sonrası kırmızı kart görmesiydi.
Haberin Devamı

Herkes günlerce, "Ne oldu da Fransız yıldız böylesine önemli bir karşılaşmada takımını 10 kişi bırakacak bu hareketi yaptı?" sorusunun cevabını aradı. Ancak ne Materazzi, ne de Zidane tam bir açıklama yapmadı.

Son olarak FIFA, bu olay nedeniyle her iki futbolcuya da cezayı kesti ancak olayın üzerindeki sis perdesi yine aralanmadı. Taki bugün Marco Materazzi'nin şok itirafına kadar.

İtalya'nın, 9 Temmuz'da oynanan 2006 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltılarla yenip kupayı kazandığı final karşılaşmasında Fransız yıldız Zinedine Zidane'ın kırmızı kart görmesine neden olan Marco Materazzi, olayla ilgili olarak şok bir açıklamada bulundu.

Yaşanan kırmızı kart olayıyla ilgili sessizliğini bozan Materazzi, İtalyan Gazzetta dello Sport Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, o pozisyonda Zidane'ın formasını çektiğini ama bunun provokasyon amaçlı olmadığını belirterek, "Evet formasını çektim;  O da bana dönüp, 'Eğer formamı çok istiyorsan, maçtan sonra sana verebilirim' dedi. Ben de cevap olarak 'Kız kardeşini tercih ederim' dedim" itirafında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!