Zidane futbola dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Zidane futbola dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 14:59

2006 Dünya Kupası'nın ardından futbolu bırakan Fransa Milli Takımı'nın eski kaptanı Zinedine Zidane, salon futbolunu tanıtmak amacıyla yapılan ve 25 Mart'ta oynanacak futsal turnuvasında forma giyecek.

Zinedine Zidane, Fransa'da futsalın gelişimi ve ihtiyaç sahibi eski futbolculara para toplamak amacıyla salonda top koşturacak.

İtalyan Juventus ve İspanyol Real Madrid takımında yıllarca futbol oynayan ve Fransa'nın 1998 Dünya Kupası'nda şampiyon olmasını sağlayan Zidane ile birlikte, 1998 yılında dünya şampiyonu olan kadronun futbolcuları da maçta yer alacak.

Palais Omnisport de Paris-Bercy'de oynanacak ve şimdiden biletleri tükenen futsal turnuvasında, Fransız milli takımının futbolcularının yanı sıra yine eski yıldızlardan Jean-Pierre Papin, Manuel Amoros, Rai ve Leonardo gibi dönemine damga vurmuş oyuncular da sahaya çıkacak.

34 yaşındaki Zidane, geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Kupası final karşılaşmasında İtalya'ya karşı forma giymiş ve maçın uzatma dakikalarında Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Zidane, bu maçtan sonra futbolu bırakmış ve doğduğu ülke Cezayir'e giderek orada bir dönem yaşamıştı.

ZIDANE, TÜRKİYE'YE KARŞI DA OYNAYABİLİR

2007 Avrupa Futsal Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye ile aynı grupta bulunan Fransa'da, Zidane'ın, Türk milli takımına karşı da forma giyebileceği belirtiliyor.

Aralarında eski Galatasaraylı Ümit Davala'nın da bulunduğu Türkiye Futsal Milli Takımı oyuncuları, 26 Şubat'ta Fransa ile eleme maçı yapacak. Futsal Şampiyonası (A) Grubu'nda bulunan Türkiye, Fransa'nın yanı sıra İtalya ve Belarus ile de karşılaşacak.

Gruplarında birinciliği elde eden 8 takım, Portekiz'in Porto kentinde yapılacak finallerde mücadele etme hakkını kazanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!