Zidane, FIFA 'Yılın Futbolcusu' ödülüne aday

Güncelleme Tarihi:

Zidane, FIFA Yılın Futbolcusu ödülüne aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 14:11

FIFA, "Yılın Futbolcusu" adaylarını açıkladı; listede Brezilya'dan sadece 2 futbolcu var. Fransa ve İtalya'dan 5'er futbolcunun yer aldığı listede Zinedine Zidane da yer alıyor. Ödülün sahibi 18 Aralık'ta Zürih'te belli olacak.

Haberin Devamı

Dünya Kupası finalinde İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye attığı kafa nedeniyle uzun süre gündemde kalan eski oyun kurucu, daha önce üç kere bu listede birinci sırada yer almıştı. Zinedine Zidane 1998 ve 2000 yıllarında Juventus'ta ve 2003'te Real Madrid'de oynarken yılın dünya oyuncusu seçilmişti.

Listede daha önce FIFA listesinde birinci sıraya oturmuş iki isim daha var. Barselonalı Ronaldinho son iki yıldır arka arkaya birinci oldu. Inter Milan takımında oynayan Portekiz futbolcu Luis Figo da 2001'de FIFA'nın Yılın Dünya Oyuncusu olmuştu.

Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo ve Deco, İngiltere'nin sevilen oyuncusu Wayne Rooney de birincilik için aday gösterilen futbolcular arasında yer alıyor.

FIFA'nın 30 kişilik listesinde dünya şampiyonu İtalya'yı ise Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta ve Andrea Pirlo temsil ediyor.

Haberin Devamı

Zidane, 9 Temmuz'da İtalya'nın galibiyetiyle sonuçlanan Fransa-İtalya dünya kupası maçından sonra futbola veda etmişti. Ama Fransız oyuncu en çok uzatmaların bitmesine 10 dakika kala İtalyan Marco Materazzi'ye attığı kafa nedeniyle konuşulmuştu. Onun bu hareketi takımı adına penaltı atışını yapamamasına, dolayısıyla maçın İtalyanlardan yana sonuçlanmasına neden olmuştu.

Açıklanan 30 kişilik kısa listede şu isimler yer alıyor:

Riquelme (Arjantin), Ronaldinho (Brezilya), Wayne Rooney (İngiltere), Thomas Rosicky (Çek Cumhuriyeti), Andriy Shevchenko (Ukrayna), Lilian Thuram (Fransa), Patrick Vieira (Fransa), Zinedine Zidane (Fransa)Adriano (Brezilya), Michael Ballack (Almanya), Gianluigi Buffon (İtalya), Fabio Cannavaro (İtalya), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Peter Cech (Çek Cumhuriyeti), Deco (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Mickael Essien (Gana), Samuel Eto'o (Kamerun), Kaka (Brezilya), Miroslav Klose (Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Frank Lampard (İngiltere), Jens Lehmann (Almanya), Alessandro Nesta (İtalya), Andrea Pirlo (İtalya), Franck Ribery (Fransa), Juan Roman  Luis Figo (Portekiz), Gennaro Gattuso (İtalya), Steven Gerrard (İngiltere), Thierry Henry (Fransa).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!