Zico: 6 puanla gruptan çıkarız

Güncelleme Tarihi:

Zico: 6 puanla gruptan çıkarız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 18:04

UEFA Kupası H Grubu'nda yarın İtalyan ekibi Palermo ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, teknik direktör Zico, 6 puanla bir üst tura çıkabileceklerini düşündüğünü belirtti. Brezilyalı çalıştırıcı, gruptaki hiçbir takımdan az kalır yanları olmadığını savundu.

Samandıra Tesisleri'nde, antrenman öncesi yarınki Palermo maçıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zico, "Bu maçın önemini çok iyi kavramış durumdayız. O kadar önemli ki eğer bu maçta ne yapmamız gerektiğinin bilincinde olup, buna göre mücadele edersek, 3 puan alacak tarafın biz olacağını sanıyorum. 3 puan alıp, sonraki 2 maçtan da 3 puan çıkardığımız takdirde, 6 puanla bu gruptan çıkılabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

İtalyan rakipleriyle çok önemli bir mücadeleye çıkacaklarını, bunları göz önünde bulundurarak, saha içinde ne yapılması gerektiğini bileceklerini vurgulayan Zico, "Savaşacağız, mücadele edeceğiz. Yarın galip gelen taraf olmak istiyoruz" dedi.

11'İ AÇIKLADI

Zico, Palermo karşısında sahaya süreceği 11'i açıkladı.

Brezilyalı çalıştırıcı, PAF takımıyla dün yapılan maçın ilk yarısında sahaya sürdüğü, Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Deniz, Mehmet Yozgatlı, Appiah, Tuncay, Alex ve Kezman'dan oluşan 11 kişilik kadroyu Palermo maçında da sahaya süreceğini ifade etti.

"GRUPTA DURUMU EN İYİ OLAN TAKIM PALERMO"

Zico, Palermo'nun as oyuncularından üçünü İstanbul'a getirmediğinin hatırlatması üzerine, "Kadro içinde yapılan değişiklikler normaldir. Fenerbahçe teknik direktörü olarak Palermo hakkında yorum yapacak değilim. Inter ile hafta sonunda önemli bir maçları var. Belki teknik direktörleri bu maçı düşünerek böyle bir kadro kurmuştur. Nasıl oynayacağını bilemezsiniz, kestiremezsiniz" diye konuştu.

(H) grubundaki takımlara bakıldığında, durumu en iyi olan takımın Palermo olarak görüldüğünü ifade eden Zico, "Palermo dünyanın en zor liglerinden birinde liderliğe oynuyor. Çok kaliteli bir takım. Celta Vigo'ya baktığınızda, istediği konumda değil. Eintracht Frankfurt da iyi durumda değil. Newcastle United ise kendi liginde iyi değil, ama UEFA'da iyi performans sergiliyor. Bizim durumumuz iyi, UEFA'da ilk maçı kaybetmemize rağmen bundan sonraki aşamalarda 3 puan çıkararak gruptan çıkacağımızı sanıyorum" dedi.

"HİÇBİRİNDEN AZ KALIR YANIMIZ YOK"

Palermo'nun iyi bir rakip olduğundan söz ederken, Fenerbahçe'nin de kaliteli, güçlü ve iddialı bir ekip olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Zico, "Çıkacağız, mücadelemizi yapacağız. Kendi grubumuzdaki her takımdan daha iyi olmak zorundayız. Hiçbirinden az kalır yanımız yok. Biz de güçlüyüz" dedi.

"GRUPTAN ÇIKAN İLERİSİ İÇİN İDDİALI OLUR"

Brezilyalı teknik adam, bir soru üzerine, gruptan çıkacak takımların finale giden yolda iddialı olacağını belirterek, "Gruptan çıkmak takıma güven kazandıracak. Bunun verdiği güvenle tabii ki sonraki aşamalarda daha ileriyi hedeflersiniz. UEFA'da adım adım gitmek zorundasınız. Gruptan çıkınca doğrudan kupa finalinde değilsiniz. Bir içerde, bir dışarda maç oynanacak. Finallerde, Şampiyonlar Ligi'nden gelecek takımlar olacak. Kolay rakip hiçbir zaman olmayacak. Bizim şu anda içinde bulunduğumuz gruptan çıkacak takımın, kendine olan güveniyle iyi şeyler yapabileceğini, iddialı olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

HAKEM KARARLARI

Daha önce Avrupa kupalarında oynadıkları maçlarda hakem hatalarından yakındığı hatırlatılarak, hakem kararlarının negatif ve pozitif etkisinin nasıl olacağı sorusuna Zico, "Dinamo Kiev ve FC Randers maçlarında penaltılarımız verilmedi, gereksiz kartlar çıkarıldı, golümüz verilmedi. Hakemler ne zaman formalara bakmayıp saha içinde olanlara bakarsa, daha sağlıklı kararlar verirler. Sadece saha içinde olanlarla, her iki tarafa adil olacak şekilde kararlar verilirse, hiçbir problem kalmaz" yanıtını verdi.

"GALATASARAY'A BAŞARILAR DİLİYORUM"

Zico, Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın Bordeaux takımıyla bu gece karşılaşacak olan Galatasaray'a da başarılar dileyerek, "Galatasaray sahaya çıktığı zaman hem Şampiyonlar Ligi'ndeki itibarı, hem de UEFA'daki hedeflerini güçlendirmek için kazanmak isteyecektir. Güçlü bir gruptalar. Onlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!