Yüzde 51 Türkiye şanslı

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 51 Türkiye şanslı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 13:49

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marwijk, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'e verilecek en büyük 65. yaş günü hediyesinin, Türkiye'nin Hırvatistan engelini geçip 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmesi olduğunu söyledi.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ile mukavelesini 2016 yılına kadar uzatmasına kesin gözüyle bakılan Bert van Marwijk, cuma günü oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi Türkiye A Milli Takımı'na önemli mesajlar gönderdi. Her defasında Türkiye'nin önemli bir futbol ülkesi olduğuna değinen Marwijk, "Ben hep söylüyorum, Türkiye gerçek bir futbol ülkesidir. 2012 Avrupa Şampiyonası için Türkiye'nin önünde tek bir engel kaldı. Türk futbolcusu, kalitesini tüm dünyaya kanıtlamış olan bir hocayla çalışıyor. Artık kendilerini göstermenin zamanı gelmiştir. Eğer Türk futbolcusu, Guus Hiddink'e ömründe unutamayacağı bir yaş günü hediyesi vermek istiyorsa, o zaman Hırvatistan engelini aşıp, 2012 Avrupa Şampiyonası'na giderek bu hediyeyi ona vermelidir" dedi.

YÜZDE 51 TÜRKİYE ŞANSLI

Türkiye ve Hırvatistan'a bakıldığında Türkiye'nin yüzde 51 daha şanslı olduğuna değinen Marwijk, "Aslında her iki ülke de dünya futboluna önemli katkılar yapmıştır. Ama ben, her iki maçta Türk futbolcusundaki azim ve hırsın ön plana çıkarak, Türkiye'nin Hırvatistan engelini aşıp 2012 Avrupa Şampiyonası'na gideceğini düşünüyorum" diyerek cuma günkü maç öncesi Türkiye'ye başarılar diledi ve Guus Hiddink'in 65. yaş gününü kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!