Yurtta büyüdü, şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta büyüdü, şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 10:15

Antalya'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdunda kalan 14 yaşındaki Gülfidan Göz, National Golf Club (NGC) Junior Open 2011 Turnuvasında Türkiye Şampiyonu oldu.

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'nde yaşayan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Gülfidan Göz, 4 yıl önce yurt tarafından golf tesislerine düzenlenen bir gezi sayesinde golf sporuyla tanıştı.

Burada bir kaç golf vuruşu yapan Göz, golf hocalarının dikkatini çekmeyi başardı. Golf hocalarının kendisinde yetenek olduğunu belirtmesi üzerine Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki National Golf Club'ta eğitimlere başlayan Göz, Türkiye Golf Federasyonu tarafından 2010 yılında düzenlenen Yerel Yıldızlar Ligi Bayanlar 1. Ayak Küçükler turnuvasında ikinci, 2. ayakta birinci, 3. ayakta ise üçüncü olmayı başardı.

Golf sporunda yeteneğini her geçen gün geliştiren Göz, bu yıl 30-31 Ocak'ta düzenlenen National Golf Club (NGC) Junior Open 2011 Turnuvası'nda ise Türkiye Şampiyonu oldu. Kupa sevincini yetiştirme yurdunda kalan arkadaşlarıyla paylaşan Gülfidan Göz, gazetecilere yaptığı açıklamada, haftada 2 gün Belek'te golf antrenmanı yaptığını söyledi.

“HEDEFİM LADIES OPEN”

Hedefinin Ladies Open'de oynamak olduğunu anlatan Göz, golfte kendisini geliştirerek uluslararası turnuvalarda Türkiye adına forma giymek istediğini belirtti. Golfü ilk başlarda sıkıcı bulduğunu bildiren Göz, “Golf sporuyla ilgili detayları ve çeşitli hareket ve vuruş tekniklerini öğrenmeye başladıktan sonra büyük keyif almaya başladım. Golf, hayatımın vazgeçilmezi haline geldi. Hafta sonlarını büyük bir heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

Kendisine bu imkanı sunan Sosyal Hizmetler ve yurt yetkililerine teşekkür eden Göz, yurtlarda yetenekli oyuncular olduğunu söyledi.

Öte yandan, National Golf Club'un desteğiyle yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal hayata daha kolay adapte olması amacıyla 12 öğrencinin daha golf eğitimi aldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!