Yoz toplum karşısında birey olarak kadın

Güncelleme Tarihi:

Yoz toplum karşısında birey olarak kadın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘‘Katarina Blum'un Çiğnenen Onuru'' İstanbul'a turneye geldi. Ankara'da 25 Ocak'ta prömiyer yapan ve bugüne kadar kapalı gişe oynayan oyun 26 Şubat'a kadar İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesi'nde sergilenecek.

Heinrich Böll'ün uzun öyküsünden Margarethe von Trotta'nın sahneye uyarladığı (ve filmini yönettiği) ‘‘Katarina Blum'un Çiğnenen Onuru''nu dilimize Yücel Erten çevirdi. 80'li yıllarda Erten'in rejisiyle Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen oyunda Katarina Blum rolünü Aliye Uzunatağan oynamıştı. Bu rolüyle Ankara Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazanan Uzunatağan, bu kez Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı oyuna yönetmen olarak imza attı.

Katarina Blum adlı genç bir kadının bilmeden polis tarafından aranan biriyle kurduğu bir akşamlık ilişki, hayatını zindana çevirecek; bir yandan polis baskısı, diğer yandan sansasyonel haber peşinde koşan magazin basınının sorumsuzluğu, genç kadını çeşitli baskı mekanizmaları karşısında tek başına ve çaresiz bırakacaktır. Konusunu kısaca böyle özetleyebileceğimiz oyunda Katarina Blum rolünü Şebnem Dilligil üstleniyor. Diğer rolleri Faruk Günuğur, Sinan Pekinton, Nalan Erkovan, Sabri Özmener, Burak Sergen, Pınar Yığcı, İbrahim Kalaycıoğlu, Cahit Çağıran, Meral Niron, Mehmet Gökçer, Tansu Aytar, Erkan Alpago, Mustafa Şekercioğlu, Tayfun Orhon ve Mesude Yılmaz paylaşıyorlar.

Dekoru tasarımını Sertel Çetiner, kostüm tasarımını Nalan Türkoğlu, ışık tasarımını Ersen Tunççelik'in hazırladığı ‘‘Katarina Blum'un Çiğnenen Onuru'' hafta içi saat 20.00'de, cumartesi 15.00 ve 20.00'de Taksim Sahnesi'nde izlenebilir.

Gişe tel: (0212) 249 69 44)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!