Yoksa Tiesto izleme raconu bu mu

Bir Tiesto geleneği herhalde. Adam her geldiğinde delice bir izdiham yaşanıyor.

En son Galatasaray Adası’ndaki konserinde benzer bir izdiham yaşanmış, kimileri yüzerek adaya geçmemiş miydi? Bu son konserde de (CNR Expo’daki) yine izdiham/aksaklık olmuş.

Ben gidemedim, ama gidenlerden bolca mail geldi. Onlardan biri Volga İdil’e ait. Önce onun mail’i, akabinde organizasyonu yapan kurum adına Yasemin Terry’nin yanıtı var.

OKUR, ’EZİLEN OLDU’ DİYOR

"İzmir’den kalkıp CNR Expo’ya geldik dört arkadaş. Bir kız, üç erkek. Bunu yazmamın sebebi içerideki ortalamaya göre (10 erkeğe 1 kız) bizim iyi bir sayı tutturmamızdı! Neyse, bu organizasyonla değil, trance müziğin ülkemizde neden abaza bir kitle tarafından takip edildiği meselesiyle ilgili! Organizasyon rezaletine gelecek olursam...

140’ar lira verip sahne önü bileti aldık. Ama bize sahne önü girişi olarak gösterilen yerdeki izdihamı maçlarda bile görmedim. Derken, arkadan korkunç bir baskıyla adeta yere kapaklanarak içeride buldum kendimi. Bir arkadaşımızı kaybettik o kargaşada. Sonradan öğrendik ki, kız ezilme tehlikesi geçirmiş (...)

Londra’da dünyanın ilk beş DJ’i içinde sayılan Ferry Corsten’a gitmiş ve sadece 15 pound vermiştim. Ülkemizde maalesef parasal dengelerin kaliteyi etkilediği düşünülüyor. Ama içeriye sadece bileti olanların alınacağını umacak kadar safmışız! O kargaşada bırak üst aramasını, bilet kontrolü bile yapılmadı."

ORGANİZASYON: BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL

"Saat 20.00’de kapılar açılmış olmasına rağmen çoğu müşteri yanlarında getirdikleri alkollü içkilerle kapı önünde, içeride içkinin pahalı olacağını düşündüğü için saatlerce takılmıştır.

Daha sonra hepsi aynı saatte kapıya hücum etmiştir. Hızlı alkol alarak geceye hazırlanan arkadaşlar, sıraya girme ve bekleme sabrını gösteremeyecek şekilde coştukları için çevrelerindeki sakin kişileri de içeriye bir an önce girmek için provoke ettiler. Ve bu harekat bir ’taarruz’a dönüştü.

Okurunuzun tarif ettiği müşteri profilini bir yere kadar kapıda elemeden geçirebilir ve bir yere kadar bilet fiyatını belli ölçüde tutarak engelleyebilirsiniz. Her ülkede bu müziği takip eden kitleler, o ülkenin kendi profilini yansıtacak derecede kozmopolittir.

Ayrıca Ferry Corsten, 12 bin dolar karşılığı sahne alan bir DJ’dir. İngiltere veya başka bir organizasyondaki sponsor durumunu, kulüp kapasitesini Tiesto’nun maliyeti ve tüm dünyadaki bilet fiyatlarıyla karşılaştıramayız".

Nişantaşı’nın gecesi (kısım iki)

n Geçen cuma ilki vardı, işte bu cuma ikincisi. Eminim özlemle beklendi bu Nişantaşı notları.

n Taksim minibüslerinin kalktığı bir sokak var, adı Atiye. Burası yeni mekanlarla hareketlenmiş. Zazie bunlardan biri. Yemeklerde iddialı oldukları söylenmekte. Hemen karşısında Coffee Rebuplic açılmış. Yurtdışı ayağında Rebuplic’in her şeyi self servistir, burada ise garsonlar var servis yapan. Tembel Türkler ya da Nişantaşılı için. Çünkü Suadiye şubesinde self servis varmış. Bu arada fiyatlar Nişantaşı’na göre süper makul (salata 10 YTL).

n Aynı sokağın eskilerinden Salomanje’nin sahibi Erol Kaynar, belediyeye teklif vermiş. Atiye Sokak’ın trafiğe kapatılmasıyla ilgili. "Kapanırsa çok hoş olur" diyor, "Zaten minibüsçüler de başka yere taşınmak istiyor". Bana kalırsa Abdi İpekçi daha uygun bu iş için, tam mekan ve alışveriş sokağı olur. Yayaya özel. Ama tabii yol seçeneğinin sıfır olduğu bir şehirde bu bir hayal şimdilik.

n Toz ve gürültünün karşılığı nihayet alınacak gibi: City’s açılınca aralık başında Nişantaşı geceleri daha uzun olabilecek. Bolca kafe ve bar olacal City’s içinde. Bir de deniz gören mekanlar olacak ilk kez semtte.
Yazarın Tüm Yazıları